راهنمای خرید کابین آسانسور, طراحی و ساخت کابین

انواع ورق استیل + تفاوت استیل های 201 و 304 و 430

انواع ورق استیل کابین آسانسور

امروزه در ساخت کابین های آسانسور، علاوه بر ام دی اف از ورق های استیل ضد زنگ که به ورق های استینلس یا ورق های استیل ضد زنگ معروف هستند استفاده می شود و یکی از علل تفاوت قیمت کابین های آسانسور ناشی از تفاوت قیمت ورق های استیل است.

ورق های استیل از لحاظ انعطاف در خمیدگی و مقاومت در برابر رطوبت به دسته های زیر تقسیم می شوند:

  • ورق استیل 201 (به آهنربا جذب نمی شود)
  • ورق استیل 304 (به آهنربا جذب نمی شود)
  • ورق استیل 430 (به آهنربا جذب می شود)

بررسی مزایا و معایب ورق های استیل 201، 304، 430

تفاوت انواع ورق های استیل

ورق استیل 201:

این مدل از ورق ها، ورق های استیل ضد زنگی هستند که آلیاژی غیر مغناطیسی می باشند و به اصطلاح، “ورق استیل نگیر” هستند، یعنی جذب آهنربا نمی شوند. ورق 201 بسیار مستحکم و غیر قابل انعطاف بوده و به همین علت خم شدن آنها بسیار دشوار است؛ از این ورق های استیل بیشتر برای اتاق سازی اتومبیل استفاده می شود و رنگ تیره تری نسبت به ورق استیل 304 دارد، همچنین به علت استفاده کمتر از نیکل و کروم در آلیاژ استیل 201، قیمت ورق استیل 201 از ورق استیل 304 پایین تر است؛ باید اضافه کرد که بهتر است از این نوع ورق استیل در مکان خشک و سرپوشیده ای که رطوبت کمی دارد استفاده شود، زیرا استحکام ورق استیل 201 در حالت نمور و مرطوب کم می شود.

 

ورق استیل 304:

این نوع از ورق های استیل، شباهت بسیار زیادی به ورق های 201 دارد و مانند آنها از جمله “ورق های استیل نگیر” به حساب می آیند، با این تفاوت که به دلیل استفاده بیشتر از نیکل و کروم در این ورق، مقاومت و استحکام ورق های 304 به نسبت 201 بالاتر رفته و در شرایط نمور و مرطوب نیز از خود مقاومت نشان می دهند؛ به همین دلیل شستشوی این ورق ها با آب و شوینده آسیبی به این آلیاژ نمی زند؛ شرکت کابین آسانسور پرند به دلیل مقاومت و کیفیت بالای ورق های 304 به صورت پیشفرض از این ورق ها در ساخت کابین های آسانسور خود استفاده می کند؛ درصورتیکه اکثر شرکت های کابین سازی در ایران از ورق 201 که قیمت مناسب تری دارند استفاده می کنند.

 

ورق استیل 430:

این ورق ها آلیاژی از فولادهای ضدزنگ است که بسیار منعطف و شکل پذیر هستند و در عین حال بسیار در برابر نم و رطوبت مقاومت از خود نشان می دهند به همین علت قیمت ورق های استیل 430 بالاتر از نمونه های 201 و 304 است، پس در ساخت اتاق آسانسور استفاده از ورق های استیل 430 صرفه اقتصادی نداشته اما شرکت پرند لیفت بنا به سفارش مشتریانش از این ورق ها نیز در ساخت کابین آسانسور استفاده می کند. باید این نکته را اضافه کرد که در ساخت ورق های 430 از آلیاژ مغناطیسی استفاده می شود که این ورق ها را در در برابر آهنربا واکنش پذیر می کند و اصطلاحاً به عنوان “ورق استیل بگیر” از آنها یاد می شود.

 

همچنین ورق های استیل از لحاظ طرح و میزان شفافیت به دسته بندی های زیر تقسیم می شود:

نکته مهم: طرح و نقش یا میزان مات و شفاف بودن ورق های استیل ارتباطی با “بگیر” یا “نگیر” بودن آنها ندارد و در هر دو مدل می توانند تولید شوند.

 

ویژگی های ورق های استیل براق:

ورق های استیل براق به دلیل اینکه در مراحل انتهای تولید، سنباده مخصوص میخورند و پرداخت بیشتری روی آنها انجام می شود، کاملا صیقلی و براق بوده و ضد خش و لک هستند، همین براق بودن باعث شده که قیمت بیشتری نسبت به ورق استیل مات داشته باشد و در دکوراسیون داخلی منازل و ساختمان ها و کابین سازی آسانسور بیشتر مورد استقبال مشتریان قرار بگیرند؛

ورق استیل

 

ویژگی های ورق های استیل مات:

ورق استیل مات، سطحی زبر، کدر و تیره دارد و علت آن میزان پرداخت پایینی است که در فرایند تولید دارند، همین سطح تیره رنگ باعث شده که براحتی دچار لک می شود؛ قیمت ورق استیل مات پایین تر از ورق استیل براق است و به جز موارد خاص، کمتر از آنها در دکوراسیون داخلی استفاده می شود.

ورق استیل مات

 

ویژگی های ورق های استیل میرور ( آینه ای یا mirror):

ورق استیل آینه ای کاملا در برابر خط و خش و لکه مقاوم بوده و در برخورد با رطوبت اکسید نمی شود و به علت همین ضد زنگ بودن امکان شستشو و نظافت این ورقه ها با مواد شوینده امکان پذیر شده است. ورق های استیل آیینه ای، در دو رنگ ورق استیل نقره ای آینه ای و ورق استیل طلایی آینه ای تولید می شوند.

ورق استیل آینه ای

بیشتر بخوانید: روش های پاک کردن و براق کردن کابین آسانسور استیل با اسپری براق کننده استیل

همچنین بخوانید: چرا در آسانسور آینه نصب می کنند؟

 

ویژگی های ورق های استیل خشدار:

ورق استیل خشدار همان ورق استیل معمولی است که طی فرایند تولید، برس خورده و خش دار شده است. به دلیل خشدار شدن سطح این ورق ها، طبیعتاً کمی مقاومت ورق های خش دار در مقابل رطوبت و هوا کمتر می شود؛ اما زیبایی خط و خش های ایجاد شده به حدی است که این ورق ها را به یکی از پر طرفدارترین ورق های استیل برای طراحی های داخلی تبدیل کرده است.

ورق استیل خشدار

سوال: اگر از ورق استیل خشدار در ساخت یک کابین آسانسور استفاده کنید، خروجی چگونه می شود؟

پاسخ: همین الان طرح کابین با استیل خشدار لوتوس را مشاهده کنید

 

ویژگی های ورق های استیل طرحدار:

ورق استیل طرح دار، ورق های استیل ضد زنگی هستند که طی فرایند تولید، نقش و طرح های گرافیکی زیبایی روی آنها کار می شود تا رضایت مشتریانی که از ورق های استیل ساده خسته شده اند را جلب کنند؛ ورق های استیل طرحدار غالبا در دیزاین و طراحی داخلی مورد استفاده قرار می گیرند.

ورق استیل طرحدار

جهت آشنایی با انواع طرح های ورق های استیل طرحدار این مقاله را بخوانید.

 

همچنین برای آشنایی با ورقه های کاشی استیل مقاله مربوطه را بخوانید و حتما پیش از سفارش محصول، سوالات رایج قبل از خرید را مشاهده کنید

یک فکر در مورد “انواع ورق استیل + تفاوت استیل های 201 و 304 و 430

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *